Közlemény a debreceni istentiszteletek megtartásának felfüggesztéséről

Kedves Testvéreink!

Köztudott, hogy Magyarország kormánya a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet hirdetett ki, ezért korlátozó intézkedéseket vezettünk be gyülekezeteink életében. Debrecenben azonban nagyobb a kitettségünk és még annál is jobban kell vigyáznunk, mint a kisebb településeken. Azért, hogy az élet védelme érdekében cselekedjünk, a következő utasítást adjuk ki: 2020 március 16-án hétfőtől, további intézkedésig, nem tartjuk meg Debrecenben a hétközi gyülekezeti alkalmakat és a vasárnapi istentiszteleteket sem.

Ez az intézkedés a következő gyülekezeteket érinti: a Debrecen-Árpád téri, Debrecen-Bánki, Debrecen-Csapókerti, Debrecen-Ebes-Szepesi, Debrecen-Homokkerti, Debrecen-Józsai, Debrecen-Kerekestelepi, Debrecen-Kistemplom-Ispotályi, Debrecen-Kossuth utcai, Debrecen-Mester utcai, Debrecen-Nagyerdői, Debrecen Nagysándor-telepi, Debrecen-Nagytemplomi, Debrecen-Ondód-Macsi, Debrecen-Szabadságtelepi, Debrecen-Széchenyikerti Református Egyházközségek, a Debrecen-Füredi úti, a Debrecen-Lencztelepi, Debecen-Nagycsere-Halápi és Debrecen-Tégláskerti Református Missziói Egyházközségek, valamint a Debrecen-Nagyerdői Református Egyházközség Úrréti Közössége és a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet. Az Egyházkerületi Cigánymisszió, a debreceni Siket- és Vakmisszió sem tartja meg alkalmait. A temetési istentiszteleteket a lehető legszűkebb családi körben tartjuk meg. A debreceni református egyházi épületekben rendezett kiállítások nem látogathatók.

Tisztelettel kérjük a Református Fiatalok Szövetsége, a Református Presbiteri Szövetség, a Református Nőszövetség, a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom, a Magyar Cserkészszövetség, a Bethánia CE Szövetség és a Bibliaszövetség illetékes vezetőit, hogy rendeljék el debreceni közösségi összejöveteleik szüneteltetését, mert a debreceni református egyházi épületekben összejöveteleik megtartására 2020. március 16-tól nem lesz lehetőség.

Az internetes istentisztelet-közvetítések segítik majd lelki életünket. Az online közvetítések elérhetőségeit folyamatosan közzétesszük. Szeretettel kérjük a gyülekezetek lelkipásztorainak, presbitereinek és tagjainak megértését, együttműködését és kitartó imádságát a megbetegedettekért, az orvosokért, az egészségügyi dolgozókért és a felelős döntéshozókért. Az Úr legyen gyülekezeteink őriző pásztora.

Dr. Fekete Károly s.k. Vad Zsigmond s.k.
püspök esperes

You may also like...