Megjelent a Közösség Magazin húsvéti száma

Tisztelt Olvasók, Kedves Testvérek!

A Közösség magazin idei négy száma a „Miatyánk”, az Apostoli Hitvallás, a Tízparancsolat és a Szeretet nagy parancsának jól ismert mondatait, liturgikus elemként is használt szövegeit veszi majd sorra.

Mindegyiket jól ismerjük, van olyan, amit minden istentisztelet, áhítat, gyülekezeti találkozás alkalmával elmondunk, van olyan, amelyiket ritkábban használjuk, de mivel jól ismerjük őket, kívülről tudjuk a szövegüket, hajlamosak vagyunk arra, hogy a jelentésükre, mondanivalójukra oda sem figyelve mondjuk el ezeket a „szent szövegeket”. 

Az idei első szám a „Miatyánk” mondatait, üzenetét szeretné elmélyíteni, szívünkre helyezni. Talán ez volt az az imádság, amit az édesanyánk vagy nagymamánk először tanítgatott nekünk. Kívülről megtanultuk, és sajnos ezért sokszor lélek nélkül és figyelmetlenül ledaráljuk, elhadarjuk. Talán, ha egy kicsit jobban odafigyelnénk, megértenénk, hogy mit is jelent egy-egy kifejezése, egy-egy dicsőítés, kérés. Ezt szeretné elősegíteni magazinunk minden egyes írása, cikke….

Hadházi Tamás
esperes

You may also like...