Konfirmáció a Hajdúbagosi gyülekezetben

Az ifjúság hitben való nevelése igen fontos a Hajdúbagosi Református Egyházközségben. 2021. augusztus 29-én három fiatalember tett megerősítést hitéről a Tiszántúli kis faluban.

Lukács Levente lelkipásztor és diákjai a mögöttünk lévő tanévben készültek erre az alkalomra. A fiúk könnyen vették az akadályokat, tanítójuk célja az volt, hogy minél jobban megismertesse velük a Szentírást, Jézus Krisztus tanításait, és ezután hithű reformátusként éljenek.

Konfirmációjukra az Újkenyér ünnepén került sor. Úrvacsorás Istentisztelet keretében köszönthettük közöttünk a fiatalokat. Az Úri Szent jegyeket első körben ők vehették magukhoz.

„Harcold meg a hit nemes harcát, ragadd meg az örök életet, amelyre elhívattál, amelyről vallást tettél szép hitvallással sok tanú előtt.” (1Tim.6;12)

VÁRAKOZÁS

Örömteli szívvel vártuk ezt az alkalmat, hiszen egy jó ideje a mi közösségünkben sem volt ehhez hasonló ünnep. A Korona vírus okozta zárások miatt mi is az online térbe kényszerültünk, így alig találkozhattunk.

Fontos, hogy a gyülekezet új tagokkal bővüljön, hiszen már az idősebbek közül nem mindenki aktív gyülekezeti tag. Aki általános iskolás korban úgy dönt, hogy konfirmációval megerősíti a benne megfogant hitet, nagyon bátor, hiszen a tinédzserek körében nem népszerű az ilyesfajta kiállás. Talán van, aki cikinek tartja, és fél, hogy társai csúfolni fogják érte. Viszont az ifjúságnak is meg kell mutatni, hogy nem csak a körülöttük lévő, mindennapi dolgokra van szükség, a lelkünknek is szüksége van egyfajta feltöltődésre, s Isten házában ez sikerülhet.

Kelemen Boglárka

Ifi tag

You may also like...