Gyűjtést indít a református egyház a pénteki jégvihar károsultjainak

Forrás: https://reformatus.hu/egyhazunk/hirek/gyujtest-indit-a-reformatus-egyhaz-a-penteki-jegvihar-karosultjainak/

Pusztító jégvihar csapott le több Baranya megyei településre péntek délután. Több száz lakóház, valamint templomok, parókiák is súlyosan megsérültek, számos családnak veszélybe került a lakhatása. A református egyház elnöksége együttérez a vihar károsultjaival, és a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével azonnali gyűjtést indít a rászoruló családoknak és a kárt szenvedett református közösségeknek.

A felmérések még zajlanak, de az már biztos, hogy teljes cserére szorul a kákicsi Kiss Géza emlékház teteje, súlyosan megsérült a sellyei templom és parókia, valamint a drávaiványi fakazettás templom. Az egyházkerületek és az egyházmegyék azonnali gyorssegélyt adnak a református egyházközségeknek.

A szeretetszolgálat felekezetre való tekintet nélkül segít a jégvihar miatt bajba jutottaknak. A károk elhárításához azonban szükség van az összefogásra, ezért kérjük, hogy aki teheti, támogassa a rászorulókat a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül.

Ezt megteheti az adomany.jobbadni.hu oldalon, illetve adományát átutalhatja a szeretetszolgálat bankszámlájára: 10702019-85008898-51100005. Kérjük, a közlemény rovatba írja be, hogy „jégkár”.

A Sellyei Református Egyházközség hálával fogadja az építkezésből vagy felújításból visszamaradt cserepeket is, amelyeket a környékbeli családok házai, valamint az egyházi épületek javítására használnak fel. A segítségnyújtás további lehetőségeiről a jobbadni.hu oldalon tájékozódhat.

Kérjük, hogy hordozzák imádságban a károsultakat!

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége:

Balog Zoltán püspök
az MRE Zsinatának lelkészi elnöke

Molnár János főgondnok
az MRE Zsinatának világi elnöke

Budapest, 2021. július 10.

You may also like...