Egyházmegyei ifjúsági körlevél a csillagpont református ifjúsági találkozóról

EGYHÁZMEGYEI IFJÚSÁGI KÖRLEVÉL A CSILLAGPONT REFORMÁTUS IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓRÓL
Tartalom:
INFORMÁCIÓK A CSILLAGPONTRÓL
MIT KÉRÜNK A LELKIPÁSZTOROKTÓL?
Lehet jelentkezni Önkéntesnek! – így a részvétel INGYENES
Július 29. – mindenkit várunk
Fontos címek
FIGYELEM!
A kedvezményes regisztrációs időszak június 5-ig tart. Ezt követően is lehet jelentkezni, de a regisztrációs díj magasabb lesz.
INFORMÁCIÓK A CSILLAGPONTRÓL
Mi a Csillagpont?
A Csillagpont egy kétévente megrendezett református ifjúsági találkozó, ami alkalmanként több ezer 14-35 éves fiatalt vonz. Többet kínál az egyszerű fesztiváloknál: a Csillagpont egyben lelki alkalom is, ahol tényleg feltöltekezhetnek fiataljaink.
A Csillagpont azért felejthetetlen élmény, mert nyári ifjúsági eseményként nemcsak igényes kulturális és szórakozási lehetőségeket kínál, hanem egyben találkozási pont is, ahol résztvevőkként együtt gondolkodhatunk a világról, közös értékeinkről, Istenről.
Min ahogyan minden más “fesztiválon”, a Csillagponton is saját sátorban kell megoldani a szállást (aki szeretne, éjszakára haza is mehet, debrecenieknek ez a megoldás is működhet). Az étkezést (külön kedvezményes díj ellenében) is tudják biztosítani, de a helyszínen lesznek pékárut, szendvicset, üdítőt árusító standok, kávézók, büfék is.
További részletekért KATTINTS IDE!
Kik jelentkezhetnek a Csillagpontra?
14 és 35 év közötti fiatalok, akik szívesen részt vesznek a találkozón. A résztvevőknek vállalniuk kell a Csillagpont irányelveit (pl. nincs alkohol fogyasztás). Nem csak reformátusok jelentkezhetnek a találkozóra, tehát ifiseink magukkal vihetik nem keresztyén (vagy más felekezetű) barátaikat is, akik számára missziós alkalom lehet a találkozó.
A 14 éven aluliak és a 35 éven felüliek nem tudnak regisztrálni a Csillagpontra, de lelkipásztoroknak, ifjúsági vezetőknek 35 éves életkor felett is lehetőségük van részt venni a találkozón, ha a saját ifjúsági csoportjukat viszik magukkal, és a főelőadások utáni kiscsoportos beszélgetéseket ők szeretnék vezetni számukra.
Hol lesz a Csillagpont?
A Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumának campusán.
(Debrecen, Böszörményi út 138.)
Térkép: KATTINTS IDE!
További részletekért KATTINTS IDE!
Mikor lesz a Csillagpont
2017. július 25-29. (keddtől szombatig)
MIT KÉRÜNK A LELKIPÁSZTOROKTÓL?
1. Megszólítást
Mindenekelőtt az Egyházmegye minden lelkipásztorának támogatását kérjük. Ennek a támogatásnak legfőbb módja a fiatalok figyelmének felhívása a találkozóra. Azt szeretnénk kérni a lelkipásztor testvérektől, hogy igyekezzenek személyesen megszólítani gyülekezetük fiataljait, szükség esetén szüleiket, és mondják el, hogy az 500. évforduló keretében megrendezett Csillagpont értékes, érdekes és élménydús rendezvény lesz, amelyen megtapasztalhatják, milyen jó több ezer keresztyén fiatal társaságában dicsérni Istent.
Egészen biztos, hogy a lelkipásztorok személyes hívogatása nélkül nagyon kevesek fognak lelkesedni az ügyért, ezért szeretettel kérjük, hogy álljanak az ügy mellé, és hirdessék minél több alkalmon, istentiszteleten és személyesen is a Csillagpontot.
 
2. A jelentkezők támogatását
Fiataljainkat nem csak motiváló szavakkal, hanem anyagi támogatással is lehet serkenteni a jelentkezésre. Azt kérjük, hogy gyülekezetük anyagi erejéhez mérten támogassák a Csillagpontra jelentkező fiatalokat!
3. A gyülekezet segítségét
A Debreceni Egyházmegye a “vendéglátó” egyházmegye, ezért fontos, hogy szeretetteljesen fogadjuk a találkozót. Minden gyülekezet részt tud venni a vendéglátásban és a szervezés támogatásában azzal, ha hozzájárul a kb. 500 főből álló szervezői csapat ellátásához. Szeretnénk számukra ételt, üdítőt, kávét, és egyéb, a sok munka közben szükséges pihenést és feltöltekezést elősegítő dolgot biztosítani. Ennek megszervezése érdekében az ifjúsági előadó minden önálló lelkipásztort személyesen fel fog keresni az elkövetkező 2 hétben, hogy az ezzel kapcsolatos részleteket megbeszélhessék.
Lehet jelentkezni Önkéntesnek! – így a részvétel INGYENES
A Csillagpont különlegessége, hogy – szemben más profi fesztiválokkal – fiatalok szervezik fiataloknak. Ahhoz, hogy létrejöjjön a Csillagpont, mintegy 600 önkéntes közel kétéves munkája, gondolatai, ötletei, szerető odafigyelése és odaszánása kell. Szervezés, adminisztráció, logisztika, étkezés, regisztráció, műszaki háttér, rendezés, kommunikáció, kulturális programok, tudósítás, közönségkapcsolatok – a sor szinte végeérhetetlen. Ha van kedved, téged is szívesen látunk a Csillagpont-önkéntesek sorában.
Az önkéntesnek jelentkezők – túl azon, hogy rengeteg tapasztalatot, tudást és élményt gyűjthetnek – ingyenesen vehetnek részt a Csillagponton.
További részletekért KATTINTS IDE!
Július 29. – mindenkit várunk!
Július 29-én, szombaton lesz a Csillagpont zárónapja. Ezen a napon ingyenes a részvétel, és ekkor lesz 10 órától a záróistentisztelet, amelyen több ezren szoktuk dicsérni Istent. Erre a napra szeretnénk, ha megmozdulna az Egyházmegye. Azt kérjük, hogy hozzuk magunkkal mindazokat a fiatalokat, akik a találkozó korábbi napjain nem vettek részt, hogy legalább egy olyan meghatározó élményt szerezzenek, amelyből kiderül számukra: nem vagyunk egyedül a hitünkkel, vannak testvéreink a mi korosztályunkban is.
Erre vonatkozóan további információkat fogunk küldeni a hetenkénti hírlevélben, de a csillag.reformatus.hu oldalon is lehet böngészni.
 
FONTOS CÍMEK:
A Csillagpont honlapja: csillag.reformatus.hu
A Csillagpont e-mail címe: csillagpont@reformatus.hu
Az egyházmegyei ifjúsági előadó elérhetősége:
Molnár Szabolcs
KEDVEZMÉNYES REGISZTRÁCIÓS HATÁRIDŐ: JÚNIUS 5.!!!
Regisztráció: ITT
Testvéri köszöntéssel:
Molnár Szabolcs
ifjúsági előadó

You may also like...