Emlékezzünk a Roma Holocausztra

M E G H I V Ó – MEGEMLÉKEZÉS

Kiváltom őket a holtak hazájából, megváltom őket a haláltól. Hol van a tövised, halál? Hol a fullánkod, holtak hazája? (Hóseás 13,14)

PHARRAJIMOS! Elpusztítás, elnyeletés volt a célja a II VILÁGHBORÚ idején a zsidók, cigányok és azok életét mentők deportálásának. Szeretettel hívjuk és várjuk a testvéreket – cigányokat és magyarokat, hogy közösen emlékezzünk a ROMA HOLOCAUST-ra!

Beszédet mond : Berényi András alpolgármester, református presbiter

Időpont: Vasárnap 17 00 óra augusztus

Helyszín : REMÉNYSÉG HÁZA – Bagosi út 59 / G.

Balogh Barnabás lelkipásztor Vágó Sándor gondnok

A fenti meghívón népszerűsíttettük az eseményt, azért, hogy gyógyuljanak a sebek és az emlékezet. Az eseményt a 137. Zsoltárral és annak rövid üzenetével nyitotta meg Balogh Barnabás hosszúpályi lelkipásztor, amit Berényi András polgármesterhelyettes szívhez szóló és jól illusztrált beszéde követett. Nagy József, esztári kántor és népzenész csodálatos hangszer és zenei felvonultatása növelte az együttlét hangulatát és színvonalát. Egy rövid diasorozaton a lelkész ismertette a több mint 70 évvel ezelőtti tragikus történeteket. Az eseményt nagy vihar előzte meg, de békés szeretetvendégség zárta.

Az együttérzés, együttgondolkodás és az emlékeztetés jegyében folytatjuk a közösségi munkát az Egyházkerület Cigánymissziós Központjában a Reménység házában.

2021.08.03. Hosszúpályi

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

You may also like...