NYÁR A DEBRECEN-ONDÓD-MACSI GYÜLEKEZETBEN

2022 az első teljes év a vírushelyzet után, amit a lelkipásztor a gyülekezettel együtt tölt el. Ennek jegyében gyülekezeti kirándulásra, Berekfürdőn csendeshétvégére került sor, és mindhárom településen tartottunk Vakációs Bibliahetet.

A májusban megvalósuló gyülekezeti kirándulásunk célja a kikapcsolódáson kívül az volt, hogy a gyülekezeti tagoknak, és a gyülekezet iránt érdeklődőknek szélesedjen a látóköre egyházunk tevékenységeivel kapcsolatosan. Őrbottyánban a harangöntő műhelyt tekintettük meg, ahol nyomon követhettük egy készülő harang útját. Előtte, szintén Őrbottyánban a Juhász Zsófia Szeretetotthonban tettünk látogatást, ahol egyházunk diakóniai szolgálatába láthattunk bele. Meglepő módon hálás és pozitív visszajelzések érkeztek, mondván többen, nem is gondolták, hogy református egyházunk intézményeiben ilyen nehezített területeket érintően is folyik szolgálat. A Gödöllői Grassalkovich kastélyban tett látogatás során pedig rácsodálkozhattunk a legendás Sissy és családja életére. A 46 fős kirándulás természetesen rövid áhítattal, imádsággal indult, és a népdalzsoltárok is előkerültek. A kapott visszajelzések miatt várjuk az öszi kirándulásunkat, hogy újra együtt tudjunk lenni a gyülekezetünket érintő mindhárom településről.

Nagy hangsúly esett a Berekfürdőn megrendezett csendeshétvégénkre, amelyen – reménykedve abban, hogy hagyománnyá válik ez a hétvége a gyülekezetünkben -, egy sorozatot kezdtünk el „Nem szakad el egyhamar” címmel. Idén az Isten-kapcsolat kialakulására, vagyis a megtérésre és az újjászületésre tettük a hangsúlyt. Ezzel kapcsolatban hallhattunk előadást Vad Zsigmond nyugalmazott Esperes Úrtól. A témával kapcsolatosan, amely előtérbe került idén, többekben született meg kérdés, visszajelzés. A 28 fős csendeshétvége úgy záródott, hogy többen jelezték, a 2023-as évben is szeretnének részt venni ezen a programon.

„Jézus gyógyít” címmel szerveztük meg Vakációs bibliaheteinket. A gyógyítással kapcsolatos bibliai történetek közelebb hozták a gyerekeket a Biblia világához, az interaktív, játékokkal és énekléssel tarkított kis előadásokon szélesedhetett a gyerekek látóköre, együtt csodálkozhattunk rá Jézus gyógyító hatalmára. A három településen összesen 62 gyermeket értünk el. A bibliahetekkel kapcsolatos munkák lebonyolításában nagy segítségére volt a lelkipásztornak a családja, és azok az önkéntesek, akik önkéntes órák fejében, vagy önkéntes órák nélkül, vegyes korosztályból, a közösség iránti elkötelezettségből, segítettek.

Hálásak vagyunk Istennek a lehetőségekért. Őt kérjük, hogy az Ő szava, és a közösség ereje erősítse gyülekezetünket.

Nagy Dánielné Szerencsi Erika
lelkipásztor

You may also like...