Lélektől lélekig

Megjelent a Debreceni Református Egyházmegye “Lélektől lélekig” című áhítatos könyve, mely az egyházmegye lelkipásztorainak igei gondolatait adja át az olvasónak, Varga Attila színes képeivel. A kiadvány kiváló ajándék lehet a gyülekezeti tagoknak, azok szeretteinek, vagy bárkinek, aki meg szeretne ismerkedni az egyházmegye lelkiségével, szeretetteljes hangulatával.

A könyv kereskedelmi forgalomban nem kapható, de az esperesi hivatalon keresztül beszerezhető.

Had álljon itt kedvcsinálónak a könyv előszava:

Nagy szeretettel adjuk a Kedves Olvasók kezébe áhítatos könyvünket, melyet a Debreceni Református Egyházmegye gyülekezeteit vezető, illetve oktatási intézményeit és bentlakásos idősek otthonait fenntartó lelkipásztorok írtak.

Az elmélkedések mellett templomainkat és intézményeinket bemutató fotókat találunk, melyeket Varga Attila fotográfus készített.

A drónnal készített, különleges látószögű, az épületeket madártávlatból bemutató felvételek megmutatják, hogy milyen különbözőek templomaink méretükben, kialakításukban, megjelenésükben.

Amilyen sokfélék épületeink, olyan sokszínűek megfogalmazásukban, igei üzeneteikben az áhítatok.  

Egy valami azonban közös bennük: Isten Szentlelke szól általuk hozzánk, gyülekezeti tagokhoz, érdeklődőkhöz és minden olvasóhoz – “Lélektől lélekig”.

A mostani, háborúval és válságokkal sújtott világunkban semmire sincs jobban szükségünk, mint hogy Isten Szentlelke ajándékozzon meg  vigasztalással, örömmel, biztatással, bátorítással az itt olvasható elmélkedések által is.

Kívánjuk, hogy mindannyian megtapasztaljuk az ige szavát: “Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül.” (Zsolt. 34: 9.)

Testvéri köszöntéssel:

Hadházi Tamás, esperes

Szilágyi János, egyházmegyei főgondnok

You may also like...