Reformáció 500.4 ünnepség és gyülekezeti ház avatás Pocsajban

A Pocsaji Református Missziói Egyházközségben 2021. október 30.-án szerveztük meg a reformációi ünnepünket, Ref 500.4 néven. Az elnevezés onnan indult, hogy a reformáció kezdete óta eltelt fél évezred nemcsak a múltat jelenti, hanem a jövőt is, és évről-évre a megújult „verziót” szeretnénk átélni, mindig reformálódni szeretnénk, innen ered a Ref 500.4 elnevezés.

A reformációra emlékeztünk 2018-ban is, amikor a Ref 500.1 ünnepségünkkel már előre mutattunk a jövő felé. 2019-ben pedig megszerveztük a Ref 500.2 ünnepet. Mindkét rendezvényre eljöttek a határainkon túlról is, és a szomszédos településekről is, mintegy erősítve a közösség élményét a Debrecen melletti vidéki településeken. A pandémia miatt 2020-ban kimaradt, most azonban még sikerült megszervezni a Ref 500.4-et.

Az ünnepségen az Őrálló Dicsőítő Zenekar tartott zenés istentiszteletet, az igei szolgálatot Jenei Zoltán nagycsere-halápi lelkipásztor végezte. Az Istentisztelet után átvonultunk a Gyülekezeti Ház udvarára, ahol ünnepélyesen átadtuk a külső felújításon átesett épületet. A munkálatok még márciusban fejeződtek be, de az akkori korlátozások miatt nem tudtuk ünnepélyesen is átadni. A nemzeti szalag átvágását megelőzően Szőllősi Roland polgármester és Kurta Szabolcs lelkipásztor mondott ünnepi beszédet, melyek központi üzenete az volt, hogy bár kicsik vagyunk és szegények, de Isten engedi, hogy néha nagy eredményeket is elérjünk. Majd egy emléktábla leleplezése következett és az ünnepséget szeretetvendégség zárta. Legyen áldott a mi Istenünk, hogy ezt is sikerült megszervezni. A fényképeket Csóka Ágnes készítette, köszönet érte.

IMG_3811

kép 2 / 10

You may also like...