Debrecen-Mester utcai Református Egyházközség

1938. augusztus 21-én szentelték fel a Mester utcai templomot, mely Csanak József tervei alapján épült. A nyolcvanezer pengős építési költséget Tóth Lajos 62 éves kályhásmester adománya fedezte. A torony magassága a csillagig 40 méter. A templom főhajója 26,52 méter hosszú, 11,26 méter széles. A belső magasság 8 és 9 méter. A templom eklektikus stílusban épült és 600 ülőhely van benne. A toronyban két harang van, a nagyobbik 595 kg-os, a kisebbik 366 kg-os. A templom orgonáját Angster József építette 1940-ben.
2000-ben az építkezés tovább folytatódott, gyülekezeti ház épült a templom mellé. Kis játszótér, homokozó és sütő-főzőrész is ki lett alakítva. A kibővített épület jól szolgálja a gyülekezeti életet. Lelki otthonra és közösségre találnak gyermekek, fiatalok és idősek.
A Mester utcai gyülekezethez közel 300 család tartozik. Gyülekezeti alkalmainkkal kapcsolatban arra törekszünk, hogy mindenki megtalálhassa helyét a gyülekezetben. A vasárnapi istentiszteletek mellett az ismereteikben és hitükben elmélyülni kívánók számára bibliaórákat, kátémagyarázatot és imaközösséget tartunk. Az énekelni vágyók az énekkarban, énekszóval dicsérhetik Istent. A heti rendszerességgel tartott alkalmak mellett evangélizációs hetek, csendesnapok, gyülekezeti kirándulások, filmklubok, kerti piknikek alkalmával is összegyűlnek a gyülekezet tagjai, vagy ezen belül egy-egy csoport tagjai. Az ifjúság számára külön alkalmak vannak, több csoportban, korosztályok szerint, heti rendszerességgel, változó és színes programokkal. A gyermekekről sem feledkezünk meg. A vasárnapi istentisztelettel párhuzamosan több csoportban tartunk gyermek-istentiszteletet.
Évente többször szervezünk a gyerekek számára kézműves foglalkozásokat, evangelizációs alkalmakat, nyáron egész hetes programot, a hittanos gyerekek számára családi istentiszteletet, tanévzárót. A vakmisszió debreceni közösségének is gyülekezetünk az otthona. A sokféle gyülekezeti alkalmon részt vevők lelki közösségben lehetnek Istennel, hitükben gazdagodhatnak és elmélyülhetnek, továbbá közösségben lehetnek egymással is, emberi kapcsolatok, barátságok alakulhatnak ki és mélyülhetnek el.

Vincze András lelkipásztor

Elérhetőség:
4031 Debrecen, Bartók Béla út 1.
Tel.: 52/349–768
E-mail: debrecen-mester-utca@reformatus.hu