Debrecen-Mester utcai Református Egyházközség

1938. augusztus 21-én szentelték fel a Mester utcai templomot, mely Csanak József tervei alapján épült. A nyolcvanezer pengős építési költséget Tóth Lajos 62 éves kályhásmester adománya fedezte. A torony magassága a csillagig 40 méter. A templom főhajója 26,52 méter hosszú, 11,26 méter széles. A belső magasság 8 és 9 méter. A templom eklektikus stílusban épült és 600 ülőhely van benne. A toronyban két harang van, a nagyobbik 595 kg-os, a kisebbik 366 kg-os. A templom orgonáját Angster József építette 1940-ben.
2000-ben az építkezés tovább folytatódott, gyülekezeti ház épült a templom mellé. Kis játszótér, homokozó és sütő-főzőrész is ki lett alakítva. A kibővített épület jól szolgálja a gyülekezeti életet. Lelki otthonra és közösségre találnak gyermekek, fiatalok és idősek.
A Mester utcai gyülekezethez közel 300 család tartozik. Gyülekezeti alkalmainkkal kapcsolatban arra törekszünk, hogy mindenki megtalálhassa helyét a gyülekezetben. A vasárnapi istentiszteletek mellett az ismereteikben és hitükben elmélyülni kívánók számára bibliaórákat, kátémagyarázatot és imaközösséget tartunk. Az énekelni vágyók az énekkarban, énekszóval dicsérhetik Istent. A heti rendszerességgel tartott alkalmak mellett evangélizációs hetek, csendesnapok, gyülekezeti kirándulások, filmklubok, kerti piknikek alkalmával is összegyűlnek a gyülekezet tagjai, vagy ezen belül egy-egy csoport tagjai. Az ifjúság számára külön alkalmak vannak, több csoportban, korosztályok szerint, heti rendszerességgel, változó és színes programokkal. A gyermekekről sem feledkezünk meg. A vasárnapi istentisztelettel párhuzamosan több csoportban tartunk gyermek-istentiszteletet.
Évente többször szervezünk a gyerekek számára kézműves foglalkozásokat, evangelizációs alkalmakat, nyáron egész hetes programot, a hittanos gyerekek számára családi istentiszteletet, tanévzárót. A vakmisszió debreceni közösségének is gyülekezetünk az otthona. A sokféle gyülekezeti alkalmon részt vevők lelki közösségben lehetnek Istennel, hitükben gazdagodhatnak és elmélyülhetnek, továbbá közösségben lehetnek egymással is, emberi kapcsolatok, barátságok alakulhatnak ki és mélyülhetnek el.

Vincze András lelkipásztor

Iván Barna Zsolt lelkipásztor

Elérhetőség:
4031 Debrecen, Bartók Béla út 1.
Tel.: 52/349–768
E-mail: debrecen-mester-utca@reformatus.hu