Debrecen-Füredi úti Református Egyházközség

2006 februárjában a Füredi út és a Nádor utca sarkán megnyitotta kapuit Debrecen egyik legújabb református temploma és gyülekezeti háza, s várja mindazokat, akik a testi-lelki-szellemi felfrissülés közösségi élményére vágynak! Igényesen kialakított belső terének felső szintjén, a gyermekfoglalkoztató helyiségekkel kibővített, karzatos templomtérben istentiszteletek, koncertek, előadások és kiállítások tartására, illetve rendezésére kerül sor; az alagsor különböző méretű termei pedig tanfolyamoknak, foglalkozásoknak, kötetlen beszélgetéseknek, teadélutánoknak és játéktevékenységeknek adnak otthont.
A Kertai László helyi építész által tervezett épületet az itt szerveződő református gyülekezet szeretné az elcsendesedés hajlékává, a valódi találkozások sátrává és a mennyei derű fészkévé tenni az aszfaltdzsungel zajos útvesztőiben élők számára.

Rendszeres alkalmaink:
(vágyakozó)vasárnap 10.00 Istentisztelet
(1. vasárnap: hitébresztő istentisztelet; 2. vasárnap: az istentisztelet után kötetlen, tea melletti beszélgetés az igehirdetés alapjául szolgáló bibliai szakaszról; 3. vasárnap: zenés istentisztelet; 4. vasárnap: istentisztelet másképp.) Párhuzamosan gyermek-istentisztelet. (A templomtérben található gyermekfoglalkoztató helyiségek a kisgyermekes szülőknek is lehetővé teszik az istentiszteleten való részvételt.)
(hamvas)hétfő 9.15 Zenebölcsődei foglalkozások
(kedves)kedd 18.00 Biblia- és hitismereti tanfolyam felnőtteknek
(szíves)szerda 17.00 Mit üzen nekünk ma a Biblia? Bibliatanulmányozás
(csendes)csütörtök 18.00 Léleknemesítő kör fiatal felnőtteknek (kéthetente)
(puritán)péntek 17.00 Énekkari próba
(szelíd)szombat 10.00 Hittan gyermekeknek

Hétfőtől péntekig 15 és 17 óra között, valamint szombaton 11 és 13 óra között lelkészi fogadóórák (lelkigondozói beszélgetés, keresztelés, esküvő, temetés bejelentése), templom megtekintése, egyéni csendesség, az alagsorban ingyenes játéklehetőség (pingpong, csocsó, sakk).

Pótor Áron lelkipásztor

Elérhetőség:
4031 Debrecen, Füredi út 39.
E-mail: debrecen-furedi.ut@reformatus.hu