Debrecen-Csapókerti Református Egyházközség

Gyülekezetünk Debrecen északkeleti részén található, ahol a református lakosság lelkigondozását a 19. század végétől a Debreceni Református Egyházközséghez tartozó Csapókerti missziói egyházrész látta el. Az első önálló lelkipásztor 1936-ban foglalta el szolgálati helyét. Templomunk 1937-ben épült neoromán stílusban, alapterülete 486 négyzetméter, tornya 27 méter magas, és összesen háromszáz ülőhellyel rendelkezik. Templomunk mint „látható egyház” hirdeti Isten dicsőségét, és a tornyában „lakó” két harang szavával hívogat mindenkit. 2000-ben Isten kegyelméből megépülhetett Gyülekezeti Házunk is.
Gyülekezeti alkalmainkon szeretnénk testvéri közösségben is átélni Isten jelenlétét, a Biblia aktuális üzenetét olvasva, hallgatva, szívünkbe zárva, hogy gyümölcsöt teremhessünk. A vasárnap délelőtti istentisztelet mellett, különböző rétegalkalmak, kiscsoportos közösségek számára igyekszünk lehetőséget biztosítani a lelki növekedéshez. Arra törekszünk, hogy minden életkorban otthonra találhassunk a gyülekezetben a Baba-Mama Körtől kezdve az Idősek Bibliaköréig.
Nagyon fontosnak tartjuk az imaórákat, melyeken az I.Timóteus 2,1-6 szerint minden emberért felelősséget érezve járulunk a mi Urunkhoz. Készítettünk egy Imanaptárt, amely hetente egy ország, egy magyar település vagy városrész és Debrecen egy utcájának lakóit segít Isten elé vinni imádságban. Az ökumenikus imaheteken másokkal együtt is erősödhetünk és bátorodhatunk (Aliansz Imahét és Egyetemes Imahét).
A Tevékeny Kezek Szeretetkör immár két területen is munkálkodik: a csigakészítés és kézműveskedés mellett a közösségépítés gyümölcseit is láthatjuk. Hálásak vagyunk a szolgáló Életekért, akik Istentől tálentumot, erőt és készséget kaptak a szolgálatra, és használják a gyülekezetünkben.
A nyári tábor közössége és a zempléni hegyekben eltöltött rendszeres csendes hétvégék alatt még inkább Isten közelségét érezzük. A Biblia üzenetének megértése, alapvető kérdéseinkre való válasz keresése adatik a konfirmációi vallástételre való felkészülés során, melynek lehetőségét gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt igyekszünk biztosítani.
Gyülekezeti szolgálatunk vezérigéje a 100. zsoltárban található: „Szolgáljatok az Úrnak örömmel!” Isten kegyelméből szeretnénk ezt tenni a már gyülekezetünkhöz tartozók felé, és ezzel a lelkülettel szeretnénk fordulni az Istent még nem ismerők felé is. Soli Deo Gloria!

Lakatos Zoltán lelkipásztor

Tárnok Tamás lelkipásztor

Elérhetőség:
4033 Debrecen, Mátyás király út 23/b.
Tel.: 52/448–601
E-mail: debrecen-csapokert@reformatus.hu
www.csapokert.reformatus.hu